BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
    Clubul Nostru     Arte Martiale     Karate     Autoaparare     Dictionar  



   Maestrii si stiluri   
   Spiritualitate   
   Antrenament   
   Prim Ajutor   
   Diverse   

Despre Instructor/Antrenor

Instructorul/Antrenorul este, orice s-ar spune, creierul si inima clubului/organizatiei, ideile, comportamentul si personalitatea acestuia influentand in mod decisiv tot ceea ce se intampla in sala de antrenament. Daca acesta este strict ( tipul autoritar-militaros) tot ceea ce se intampla in sala urmeaza acest model. Daca acesta este mai sensibil ( tipul democrat – prietenos ) acest model se va regasi in sala si elevi. Toate deciziile ( bune sau rele ) ce privesc clubul si elevii sunt luate de acesta.

Trebuie sa facem precizarea ca tipologia umana a celui care preda nu poate si nu trebuie valorizata fara a avea suficiente informatii legate de acesta. Datorita faptului ca instructorii/antrenorii sunt oameni ( ! ) nu sunt nici pe departe perfecti ( orice s-ar intelege prin asta ). Astfel incat exista conducatori de cluburi/asociatii dedicati Artelor Martiale, seriosi si profesionali si altii plictisiti sau dezinteresati de tot ce se intampla. Important este sa nu generalizam si sa analizam fiecare caz in parte, in cazul in care dorim acest lucru.

Sigur este ca nu veti intalni doua cluburi, sau instructori/antrenori la fel, chiar daca apartin de aceleasi structuri de conducere. Fiecare club are identitatea sa, punctele lui forte si punctele lui slabe ( ce se intelege prin asta intr-un alt material ).

Ce ar trebuie sa posede un instructor/antrenor pentru a fi cu adevarat demn de aceste titulaturi?

EDUCATIE – desi se spune ca un bun profesor se naste nu se face, azi in era informatiilor este imposibil sa predai cu succes fara sa ai cunostinte aprofundate despre obiectul studiului. Pe langa cunostintele de specialitate un bun profesor are nevoie de cunostinte multidisciplinare, dublate de o capacitate avansata de analiza si sinteza, precum si de un spirit alert.

ENTUZIASM – un instructor/antrenor dinamic si plin de energie pozitiva, dornic de miscare si performante, care doreste o atmosfera destinsa, poate ajuta elevii intr-un mod direct si usor de acceptat.

INDIVIDUALISM – un bun pedagog trebuie sa vada elevii ca indivizi cu personalitate distincta si nu ca un grup omogen, fiecare elev are nevoie de anumite “lucruri” din practica Artelor Martiale si implicit, alte teluri.

EXPERIENTA – de obicei, cu cat cel care preda este mai experimentat, cu atat mai bine, varsta fiind un atribut important. Importanta este deasemenea viata si realizarile din afara salii. Un om care nu a reusit nimic in “viata civila” lasa semne de intrebare. Ideal ar fi daca educatorul este si parinte.

SIMTUL UMORULUI – un bun instructor/antrenor nu se ia prea in serios nici pe el nici ceea ce face. Cei care cred ca sunt destinati sa fie “guru” si sa conduca vietile elevilor sau doresc sa creeze “clone”sunt de evitat. Important, cred eu, este sa ne simtim cu totii bine si sa ne bucuram de rezultatele muncii si studiului nostru. Poti invata Arte Martiale la fel de bine de la un profesor cu simtul perspectivei, deschis la nou sau neconventional ca si de la un “fanatic” pentru care totul este limitat la “viata sau moarte”.

Cum se invata Artele Martaiale | Secretele Antrenamentului | Metode Psiho-Pedagogice in Artele Martiale | Modalitati de Pregatire Psihologica | Sfaturi :: Pentru Instructori/Antrenori | Sfaturi :: Pentru elevi | Despre Antrenor |